Nyhed

Maria Mosegaard Mortensen ny formand i DN Ikast-Brande.

33-årige Maria Mosegaard Mortensen overtager efter ny konstituering formandsposten i Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Ikast-Brande. Den nu tidligere formand, Jens Schiersing Thomsen, fortsætter som næstformand.

Bestyrelsen i DN Ikast-Brande har foretaget et generationsskifte på formandsposten, der betyder, at Maria Mosegaard Mortensen og Jens Schiersing Thomsen bytter roller. Det sker efter forslag fra Jens Schiersing Thomsen og med opbakning fra bestyrelsen.

Maria Mosegaard Mortensen arbejder til daglig som pædagog og blev aktiv i DN Ikast-Brande for to år siden, hvor hun siden blev næstformand. Hun brænder for at passe på naturen og for at formidle naturoplevelser til børn. Det sidste har lokale forældre måske lagt mærke til, da den nye formand ofte er at finde i naturen, hvor hun inviterer alle interesserede børn og forældre med på ture med lup, insektbakker og syltetøjsglas.

Læs et portræt af Maria Mosegaard Mortensens naturformidling her: ”Maskiningeniør og pædagog åbner naturens verden for børnene”

Maria Mosegaard Mortensen glæder sig over tilliden fra den afgående formand og bestyrelsen og ikke mindst over nu at skulle tage endnu mere ansvar for den lokale natur.

- Jeg er stolt over at blive formand i vores forening, hvor vi arbejder hårdt for at gøre vores lokale dejlige natur endnu bedre, passe på miljøet, skubbe på den lokale klimaindsats og ikke mindst få endnu flere børn ud i naturen og vise den livsglæde og oplevelser, den kan give.

Hun glæder sig samtidig til at fortsætte samarbejdet med Jens Schiersing Thomsen.

- Jeg er meget glad for, at Jens bliver som næstformand, så vi fortsat kan støtte hinanden i formandskabet, og så vi beholder Jens’ skarpe kompetencer i afdelingen, forklarer hun.

Jens Schiersing Thomsen håber på flere unge mennesker i DN, og fortæller, at Maria Mosegaard Mortensen er den rigtige til at hjælpe den udvikling på vej.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ønsker flere yngre kræfter i vores afdeling, og at vi gerne vil være et sted, hvor også unge generationer kan se sig selv og deltage i kampen for et grønnere samfund. Derfor synes jeg også det er naturligt, at Maria og jeg bytter roller nu. For ud over, at Maria er oplagt til rollen, fordi hun er dygtig og engageret, så er hun jo også et par år yngre end mig, må jeg indrømme, siger han med et lille grin.