Naturfamilier er for alle familier. Det er gratis og konceptet handler om, at familier mødes med andre familier i naturen.

Naturfamilier er et fællesskab, der forbinder familier med andre familier i lokalområdet med henblik på fælles naturoplevelser.  Naturfamilier Ikast-Brande startede for et par år siden og gruppen har nu kontakt til mere end 20 familier i kommunen. Der er få faste arrangementer. De fleste ture aftales fra gang til gang og man indretter sig efter årstidens vejr. 

For at være med , skal man først tilmelde sig projektet Naturfamilier på hjemmesiden www.naturfamilier.dk. Her kan man også se alle ture med Naturfamilier. Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte en af de lokale ambassadører, Maria eller Anders, på mailadressen ikast-brande@dn.dk

Naturfamilier i Ikast-Brande har også en facebookside for alle medlemmer af Naturfamilier i Ikast-Brande. Siden bruges til at kommunikere i gruppen, inspirere hinanden, dele billeder m.v.

Læs også denne artikel fra Danmarks Naturfredsforenings hjemmeside, hvor Anders, en af ambassadørerne for Naturfamilier i Ikast-Brande, fortæller om sine oplevelser ved at være med i Naturfamilier.

Naturfamilier støttes af Nordea-fonden og følges af Steno Diabetes Center, for at hjælpe med at udvikle projektet samt forske og skabe ny viden om børn og natur.