Nyhed

Formand Maria Mosegaard Mortensen indvalgt i Hovedbestyrelsen

Søndag den 28. april blev vores formand Maria Mosegaard Mortensen valgt ind i Hovedbestyrelsen. Det skete på landsmødet i Vejle med delegerede fra hele landet.

For bare tre år siden blev 34-årige Maria Mosegaard Mortensen aktiv i DN Ikast-Brande, hvor hun ret hurtigt blev valgt ind i bestyrelsen og i 2023 blev formand. 

I forrige weekend stillede hun så op til landsorganisationens hovedbestyrelse og blev valgt ind. En af hendes ambitioner er at gøre organisationen endnu bredere og at få flere som hende selv til at omfavne den grønne dagsorden.

- Mange tænker, at man skal vide alt muligt om natur og miljø for at være en del af et grønt fællesskab og for at bidrage til den grønne dagsorden. Det vil jeg gerne slå et slag for, at man ikke behøver. Det handler udelukkende om viljen til at gøre en forskel. Det har jeg gjort lokalt, og det vil jeg nu også gøre nationalt, fortæller Maria Mosegaard Mortensen.

Maria Mosegaard Mortensens indgang til naturen var børnene og at give børn flere naturoplevelser. Og det vil hun også bruge sin nye platform i landsledelsen til.

- Børn skal opleve den magi, ro og velvære, som naturen kan give. Og flere voksne skal lære, at man ikke behøver være naturfaglig for at kunne formidle natur for børn. De skal bare tages med derud, så opstår magien helt af sig selv. Det vil jeg også kæmpe for, siger hun.

Hovedbestyrelsen i Danmarks Naturfredningsforening består af 11 medlemmer. Heriblandt præsident Maria Reumert Gjerding og vicepræsident Sebastian Jonshøj.